Aicinām pulkā

Aicinām pievienoties Metodikas skolas diasporas skolotājiem „PUPA” devītajam tīmekļsemināram 23. maijā plkst. 18.00 platformā Zoom!
Šī semināra temats – „Latviešu valoda jauniešiem? Ar prieku un aizrautību!”.
Tiešsaistē tiksimies ar Dr. philol. Guntu Kļavu, kas ir valodniece, sociolingviste, latviešu valodas skolotāja, valodas situācijas un valodas uzturēšanas, apguves un attīstības procesu pētniece. Māca latviešu valodu diasporas bērniem un jauniešiem vairāku gadu garumā, tajā skaitā Annas Ziedares Vasaras vidusskolā Austrālijā. Pašlaik Latvijas Universitātes Lībiešu institūtā pēta lībiešu valodas apguves un attīstības iespējas un piedalās lībiešu valodas apguves iespēju nodrošinājuma izveidē.
Seminārā runāsim par to, kā jaunieši mācās, kas ietekmē viņu mācīšanos un ko viņi sagaida, mācoties latviešu valodu gan formālos, gan neformālos veidos. Kopā ar sarunas dalībniekiem mēģināsim atspēkot sabiedrībā diezgan izplatītu mītu, ka jauniešiem nepatīk mācīties un viņus ir grūti ieinteresēt. Sarunas gaitā nonāksim arī līdz idejām un paņēmieniem, kā skolotājs var atbalstīt un audzēt jauniešu dabisko aizrautību izzināt un mācīties.
Par daudzveidīgām aktivitātēm neformālajā izglītībā semināra turpinājumā stāstīs LVA metodiķe Liene Valdmane. Par tradīcijām savā skolā vēstīs Meijo latviešu skolas „Graudiņš” vadītāja, trīs dažāda vecuma bērnu mamma Zane Kažotniece no Īrijas. Bet semināra noslēgumā savā kā vecāka pieredzē dalīsies Karīna Velkme-Love (Lowe), kura dzimusi un uzaugusi ASV.
Informāciju par pieslēgšanos, semināru ierakstus un citus semināros izmantotos materiālus saņems visi reģistrētie dalībnieki. Reģistrēties semināram iespējams šeit.
Pieslēgšanās saite tiks nosūtīta dienu pirms semināra.
Vairāk informācijas:
Iveta Miloslavska,
metodikas skolas vadītāja,
iveta.miloslavska@valoda.lv